Ο καιρός την Παρασκευή 16/12/2016

ΚΑΙΡΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
Με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά της ανατολικής χώρας αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, θα κυλήσει το επόμενο διήμερο. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή και το Σάββατο τοπικές βροχές ή χιονόνερο προβλέπονται στα ανατολικά και νότια πεδινά τμήματα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε ήλιο με λίγα σύννεφα. Από την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση την Κυριακή, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και το Σάββατο στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση την Κυριακή. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα έχουμε παγετό.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στην Κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία από μείον 6 έως 7 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, παροδική συννεφιά με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ανατολικά ορεινά, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από μείον 2 έως 6 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με λίγες νεφώσεις, ανατολικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 4 έως 14 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις, στα ανατολικά βροχή και χιόνι στα ορεινά. Ο υδράργυρος από μείον 3 έως 15 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα, πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και θερμοκρασία ως 13 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και χιόνι στα ορεινά, βοριάδες 5 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 5 έως 14 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνι στα ορεινά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ο υδράργυρος από μείον 2 έως 10 βαθμούς.
 
Στην Αττική, παροδικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.