Ο καιρός το Σάββατο 17/12/2016

ΚΑΙΡΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
Χειμωνιάτικος καιρός και το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας με τοπικές βροχές ή χιονόνερο να προβλέπονται στα ανατολικά και νότια πεδινά τμήματα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε ήλιο με λίγα σύννεφα. Από την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί και τη Δευτέρα θα έχουμε τοπικές μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από την Κυριακή, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο και σταδιακή άνοδο την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα έχουμε παγετό.
 
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι ως το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία από μείον 5 έως 7 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, ήλιος με παροδική συννεφιά και κρύο, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από μείον 1 έως 6 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με λίγες νεφώσεις, ανατολικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 4 έως 13 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις, στα ανατολικά βροχή και χιόνι στα ορεινά. Ο υδράργυρος από μείον 1 έως 13 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα, πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και θερμοκρασία ως 11 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα νότια και χιόνι στα ορεινά, βοριάδες 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 5 έως 12 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνι στα ορεινά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ο υδράργυρος από μείον 2 έως 9 βαθμούς.
 
Στην Αττική, παροδικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.