Καλός καιρός με κρύο θα επικρατήσει τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Την Τρίτη το απόγευμα όμως και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Την Τετάρτη, τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση την Τετάρτη. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα και την Τρίτη και πτώση την Τετάρτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα έχουμε παγετό.
 
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ηλιοφάνεια με παγετό το πρωί και θερμοκρασία από μείον 8 έως 11 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με κρύο, ασθενείς άνεμοι και το θερμόμετρο από μείον 3 έως 11 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με λίγες νεφώσεις, νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 5 έως 15 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, καλός καιρός και ο υδράργυρος από μείον 4 έως 15 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα, ηλιοφάνεια και θερμοκρασία ως 13 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις, βοριάδες 4 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 6 έως 14 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ήλιος με λίγες νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός. Ο υδράργυρος από μείον 6 έως 13 βαθμούς.
 
Στην Αττική, ηλιοφάνεια, βόρειοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 
To αναλυτικό δελτίο καιρού για όλη την Ελλάδα μεταδίδεται καθημερινά, αμέσως μετά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, λίγο πριν τις 13:00 και αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, λίγο πριν τις 20:00.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόβλεψη του καιρού, καθώς και αναλυτικότερες προβλέψεις για όλες τις  πόλεις της Ελλάδας και χώρες του εξωτερικού, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.