Πάβλοβα με σάλτσα από βατόμουρα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. ασπράδι αυγού
  • 2 πρέζες αλάτι
 
Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. γιαούρτι 2%
 
Για τη σάλτσα βατόμουρου:
  • 200 γρ. βατόμουρα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Μόλις αρχίσουν και αφρίζουν τα ασπράδια ρίχνουμε σιγά - σιγά τη κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις σφίξει η μαρέγκα συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιές από την άχνη μέσα στο μίξερ. Μόλις απορροφηθεί τελείως σταματάμε το χτύπημα. Θέλουμε η μαρέγκα μας να είναι γυαλιστερή. Σε περίπτωση που στα τοιχώματα έχει μείνει άχνη, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Παίρνουμε κουταλιές από τη μαρέγκα και σχηματίζουμε πάνω στο ταψί κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού το οποίο έχουμε βουτήξει μέσα σε νερό, λειαίνουμε την επιφάνεια των κύκλων. Ψήνουμε για 1 και 30 λεπτά με 2 ώρες. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος αλλάζουμε τη θέση των ταψιών στο φούρνο για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μόλις ετοιμαστούν κλείνουμε το φούρνο, ανοίγουμε ελαφριά την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε να κρυώσουν οι μαρέγκες. Όταν σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα σε ελαφριά σαντιγί με το σύρμα, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι.
 
Για τη σάλτσα:
 
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα βατόμουρα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Για να σερβίρουμε, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού, βάζουμε στην επιφάνεια της μιας μαρέγκας και σκεπάζουμε με την άλλη μαρέγκα. Ξαναβάζουμε αν θέλουμε από πάνω το μείγμα του γιαουρτιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες μαρέγκες.