Μπράουνις με σάλτσα καραμέλας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 110 γρ. βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
  • 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. φουντούκια
  • SANITAS αντικολλητικό χαρτί σε φύλλα
 
Για την καραμέλα:
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 πρέζες αλάτι
 
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ 25 επί 25 εκατοστά τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί Sanitas και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt μέχρι να λιώσουν.
Μόλις ετοιμαστεί ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε μέσα στο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά ένα - ένα, τη βανίλια, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το αλεύρι με τα φουντούκια.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 5 - 10 λεπτά και σερβίρουμε με καραμέλα βουτύρου.
 
Για την καραμέλα:
 
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε σιγά - σιγά  τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Ρίχνουμε σιγά - σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Σιγοβράζουμε για 7 - 8 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η καραμέλα και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μόλις ετοιμαστεί την πασπαλίζουμε πάνω από το μπράουνις.