Κουλουράκια πασχαλινά από τη Μήλο

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
 
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 2 ταψιά):
  • 250 γρ. Flora με βούτυρο
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από  1 πορτοκάλι
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ
 
Για το ψήσιμο:
  • 1 κρόκο αυγού
  • λίγο νερό
  • 1 φλ. σουσάμι
  • 1 φλ. ζάχαρη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Χτυπάμε στο μίξερ το Flora με βούτυρο μαζί με το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και τον χυμό. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνοντας με το χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε πλεξούδες, σπείρες και ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Βάζουμε τα κουλουράκια σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι ή τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.