Χοιρινό μπούτι με πατάτες baby

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μπούτι χοιρινό ειδικής εκτροφής της CRETA FARM
  • (περίπου 3 κιλά χωρίς το κόκκαλο)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο
  • 10 - 15 φύλλα φασκόμηλο
  • 4 - 5 μανταρίνια ξύσμα και χυμό
  • 2 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 4 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 3 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 - 7 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 1,5 κιλό πατάτες baby
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το μπούτι, γεμίζουμε τις τρύπες με το φασκόμηλο, το σκόρδο και αλείφουμε με ελαιόλαδο όλο το κρέας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το γλυκάνισο, το ξύσμα, το χυμό από τα μανταρίνια, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αλείφουμε καλά το μπούτι με τη μαρινάδα, το σκεπάζουμε και το βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Απλώνουμε το δενδρολίβανο σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου και από πάνω βάζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το νερό στο ταψί, χωρίς να πέσει πάνω στο κρέας. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 - 4 ώρες.
Στα τελευταία 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τις πατάτες και μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε.