Αρακάς λαδερός - Τάρτα φράουλας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
 
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 700 γρ. αρακάς
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2  μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χυμός ντομάτας
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Αχνίζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά έως ότου γίνουν διαφανή. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον αρακά. Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό, τον χυμό ντομάτας και το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε στο φαγητό τον άνηθο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά.
 
 
ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 κουπάκι φράουλες (500 γρ.)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • χυμός από 1 λεμόνι
 
Για τη ζύμη:
  • 4 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. Βιτάμ με Βούτυρο
  • 1/2  κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 12 κ.σ. παγωμένο νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη για το πασπάλισμα της ζύμης
  • ο κρόκος από 1 αυγό             
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Κόβουμε τις φράουλες σε φετάκια και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τον χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το Βιτάμ με Βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να μοιάζει το μίγμα με νωπή άμμο. Προσθέτουμε το νερό, πολύ κρύο και ζυμώνουμε βιαστικά, μόνο για 2 - 3 λεπτά. Πιέζουμε τη ζύμη με τα χέρια, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 - 40 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με  τον πλάστη, σε ένα δίσκο, όσο μια μεγάλη πίτσα και βάζουμε στη μέση τις φράουλες. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, αλείφουμε γύρω - γύρω με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά.