Συρία: Λεωφορεία με αμάχους αναχώρησαν το πρωί από δύο σιιτικά χωριά

ΔΙΕΘΝΗ
Ενημέρωση: 19 Δεκ 2016 - 9:16
Δημοσίευση: 19 Δεκ 2016 - 9:08
A+ A-

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Βρετανία γνωστοποίησε σήμερα ότι δέκα λεωφορεία έφυγαν από τα περικυκλωμένα σιιτικά χωρά αλ-Φούα και Κεφράγια, κοντά στο Ιντλίμπ, μεταφέροντας ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα χωριά αυτά, μέσω της περιοχής που ελέγχουν οι αντάρτες, με κατεύθυνση προς το Χαλέπι.

Η εκκένωση των δύο χωριών από τους τραυματίες κι άλλους αμάχους, αποτελεί προϋπόθεση για την επανέναρξη της επιχείρησης εκκένωσης περιοχών που βρίσκονται ανατολικά του Χαλεπίου, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Συρία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ψηφίσει το πρωί της Δευτέρας επί αποφάσεως που προβλέπει την ανάπτυξη παρατηρητών στο Χαλέπι για την επόπτευση της επιχείρησης απομάκρυνσης αμάχων και ανταρτών και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Εθνη Φρανσουά Ντελάτρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι 15 χώρες μέλη βρήκαν έναν «κοινό τόπο» σε συμβιβαστικό σχέδιο απόφασης, ενώ ο ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «καλό κείμενο».